Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen is een van de pijlers binnen onze organisatie. Nieuwe investeringen doen we op basis van de nieuwste technieken op het gebied van milieu & energiebesparing, samenleving, ergonomie & veiligheid en duurzaamheid.

Veiligheid
Rens de Bruijn B.V. wil een goede thuisbasis bieden voor haar personeel. Voor ons enthousiaste team van gemotiveerde, vakbekwame medewerkers vormen wij een hecht bedrijf. Daardoor kunnen wij op basis van onderling vertrouwen de werkzaamheden naar tevredenheid voor onze klanten uitvoeren.

Om deze veilige basis te creëren en te behouden zijn wij VCA* gecertificeerd. Bij de jaarlijkse controle en de her-certificatie laten wij steeds zien dat we aan alle voorwaarden en regels voldoen.

Betrokken
Een goede thuisbasis wordt niet alleen gevormd door oog voor veiligheid. Daarom blijven wij als organisatie graag up-to-date in onze branche. De adviseurs van Cumela bieden goede raad maar ze vangen ook signalen op die belangrijk zijn voor beleidsontwikkeling. Met al onze vragen kunnen we dagelijks bij Cumela terecht.

Graag houden wij ook ons personeel betrokken en up-to-date. Naast de VCA cursus voor ons personeel bieden wij, waar mogelijk, diverse trainingen en cursussen aan. Denk hierbij aan: veilig werken langs het spoor, asbestherkenning, bhv en meer.
Wij geloven dat de jeugd de toekomst is. Daarom investeren wij niet alleen in geschoolde medewerkers maar bieden wij ook de mogelijkheden voor stagiaires. Wij zijn erkend leerschool van de SBW en geven hier regelmatig invulling aan.

Milieu
Ons nieuwe materieel zal indien mogelijk worden uitgerust met gunstigere motoren. Hiermee zal de schadelijke uitstoot tot een minimum worden beperkt. Naast nieuwe machines zijn we ook op andere gebieden bewust van onze CO2-uitstoot. Wij proberen dagelijks, kritisch, te kijken naar onze eigen verbeter mogelijkheden.

Een aspect dat ons bedrijf, maar ook als onderdeel van de (economische) samenleving zorgen baart, is de mobiliteit en bereikbaarheid van grote delen van ons land. Met behulp van nieuwe planningstechnieken, flexibele werktijden en nauw overleg met onze opdrachtgevers proberen we ons steentje bij te dragen aan een betere mobiliteit, met minder CO2-uitstoot.

CO2-prestatieladder
Rens de Bruijn B.V. is gestart zich te certificeren op niveau-3 van de CO2-prestatieladder.
Meer informatie kan gevonden worden op www.skao.nl.
De doelstelling is het energieverbruik in vijf jaar te reduceren waardoor de CO2-uitstoot in ton gerekend vanaf het referentie jaar 2013 met 4% wordt teruggebracht.

Om deze doelstelling te realiseren zullen initiatieven van het management maar zeer zeker ook van de medewerkers van Rens de Bruijn B.V. worden onderzocht en daar waar mogelijk worden toegepast. Dit geldt zowel voor de dagelijkse werkzaamheden, de uitvoering van projecten maar ook in keteninitiatieven en in testprojecten.

CO2 –footprint
2013: 607,5 ton CO2
Hierboven vindt u een link naar stichting SKAO . De jaarlijkse rapportage met CO2-footprint en actuele emissie-inventaris is vanzelfsprekend beschikbaar. Verder wordt er gezocht naar deelname aan sector- of keteninitiatieven bij onze opdrachtgevers met een niveau 4 of 5 CO2 –bewustcertificering.

VCA1

co2-prestatieladder

Fundeon

SOMA-SBW

 

Cumela

Rens de Bruijn bv

Rens de Bruijn bv is een echt familiebedrijf waarin meer dan 25 enthousiaste en gekwalificeerde mensen werken. Ons machinepark is zeer geavanceerd en up-to-date. Wij staan voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid en proberen dagelijks innovatief te zijn, onszelf te verbeteren en onderscheidend te zijn op een markt met veel spelers.

VerkoopVerhuurRecyclingTransportReparatie

Contact

Rens de Bruijn bv
Batuwseweg 44
3412 KZ Lopikerkapel

T 0348-551886
F 0348-552280
E info@rensdebruijn.nl